Feliene hypertensie | Bloeddruk meten en behandelen

Nascholing
Duur
00:05 uur
Punten
Onbekend
Vakgebied
Paraveterinairen

Door specialisten van de International Society of Feline Medicine (ISFM) wordt aangeraden om bij katten vanaf 7 jaar leeftijd minimaal jaarlijks een bloeddrukmeting uit te voeren. Immers is hypertensie bij katten een veelvoorkomend probleem.

Maar wanneer is een bloeddruk te hoog? Wanneer start je direct met behandelen? Wanneer niet? Welke katten hebben een verhoogd risico op hypertensie? Wat zijn voordelen van een angiotensine receptor blokker?

In deze korte maar interessante video beantwoordt Dr Rebecca Geddes deze relevante vragen. Daarnaast geeft ze meerdere tips voor de behandeling en monitoring van katten met hypertensie. Kortom, wil je meer te weten komen over de risico’s die onopgemerkte kattenhypertensie met zich mee kan brengen, en welke katten vooral risico lopen, bekijk dan deze video.

Over de spreker

Dr Rebecca Geddes is dierenarts specialist interne geneeskunde bij het gerenommeerde Royal Veterinary College van de Universiteit van Londen (UK). Rebecca studeerde in 2007 af aan de Universiteit van Cambridge, waarna ze een aantal jaar in een praktijk voor kleine dieren werkte. In die tijd specialiseerde ze zich in kattengeneeskunde. Vervolgens voltooide Rebecca een doctoraat gericht op chronische nierziekte en behaalde ze haar ACVIM-diploma. In 2020 werd Rebecca RCVS-specialist in de geneeskunde van kleine dieren. Het grootste deel van haar tijd besteedt ze aan het uitvoeren van onderzoek. Verder geeft Rebecca lezingen/onderwijs en begeleidt ze studenten.

Om deze nascholing te bekijken moet je ingelogd zijn.

Inloggen

Over deze nascholing

Categorie
Hond / Kat
Duur
00:05
Punten
0
Vakgebied
Paraveterinairen
Type
Webinar
Taal
Engels (Nederlands ondertiteld)

Sprekers

RG
Rebecca Geddes

Dit platform is een initiatief van Boehringer Ingelheim met als doel de kennis van dierenartsen op een innovatieve wijze te vergroten.

Support

Support overzicht producten en diensten.

Contact

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen over Vetclass?