Introductie van Para Risk® - de nieuwe online Parasieten Risico Check
4/12/2024

De roep om verantwoord gebruik van antiparasitica neemt toe. Echter, het individuele risico van iedere hond op parasieten inschatten en op maat adviseren gebeurt in alle haast nog lang niet altijd. Om aan deze behoefte te voldoen, introduceert Boehringer Ingelheim Para Risk®. Met Para Risk krijgt een hondeneigenaar binnen enkele minuten een persoonlijke risicoanalyse: loopt mijn hond risico op parasieten? En zo ja,welke precies?

                                                    Ga naar Para-Risk.nl

Waarom Para Risk?

  • Gemakkelijk en tijdbesparend: verzamel waardevolle informatie over de meest relevante inwendige en uitwendige parasieten, terwijl uw klant nog thuis op de bank of in de wachtkamer zit.
  • Advies op maat: want geen hond is hetzelfde! Para Risk houdt rekening met de levensstijl en het gedrag van de hond.
  • Overzichtelijk en professioneel: geeft een gepersonaliseerd, op wetenschap gebaseerde risicoanalyse in één duidelijk overzicht.
  • Gesprekstarter: helpt het gesprek aan te gaan met eigenaren over het belang van bescherming tegen parasieten. Para Risk verwijst altijd terug naar de dierenartspraktijk en adviseert geen specifiek product.

Vorig jaar is deze tool al succesvol gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk onder de naam Parassess®. We zijn daarom verheugd deze tool nu ook in Nederland (en België) aan te kunnen bieden.

Wat is Para Risk?

Para Risk is een interactief, op eigenaren gericht GRATIS online hulpmiddel, waarmee snel en eenvoudig een Parasieten Risico Check uitgevoerd kan worden. De hondeneigenaar kan dit zelf doen, of samen met een dierenarts of paraveterinair. 

Aan de hand van een aantal korte vragen wordt een risicoanalyse gegenereerd. Passend bij de levensstijl van de hond, zodat de dierenartspraktijk sneller een gedegen parasietenbestrijdings-advies op maat kan geven. Zo veel als nodig, zo weinig als mogelijk!

Para Risk Homepage

Hoe werkt het?

Gebruik van Para Risk is eenvoudig voor zowel dierenartsenpraktijk als eigenaar:

  1. Praktijk verwijst de eigenaar naar para-risk.nl. Bijvoorbeeld aan de balie, in de wachtkamer, per e-mail of telefonisch voor de afspraak.
  2. De eigenaar beantwoordt de vragen op de Para Risk website. Dit resulteert in een risicoprofiel van de betreffende hond (downloadbare PDF).
  3. De eigenaar kan dit rapport naar zichzelf of de praktijk e-mailen, op een smartphone laten zien of thuis uitprinten en meenemen.
  4. Dierenarts of paraveterinair matcht het parasietenrisicoprofiel met het best passende antiparasiticum en geeft advies op maat.

De Parasieten Risico Check kan jaarlijks of wanneer nodig herhaald worden. Overigens blijven gebruikers volledig anoniem voor Boehringer Ingelheim; de Para Risk website verzamelt geen persoonsgegevens.

Wetenschappelijk onderbouwd

De risicoscores en bestrijdingsaanbevelingen voor de verschillende parasieten zijn gebaseerd op de richtlijnen van ESCCAP en verder uitgewerkt met een aantal vooraanstaande parasietenexperts, waaronder Ian Wright (BVMS, MSc parasitologie, MRCVS, directeur van The Mount Veterinary Practice in Fleetwood, UK en voorzitter ESCCAP) en Eric Morgan (MA, VetMB, PhD, DipEVPC, MRCVS, hoogleraar veterinaire parasitologie aan de Queen’s University Belfast, UK).

ESCCAP zegt:
“Bij het aanbevelen van een programma voor de bestrijding van parasieten moeten dierenartsen rekening houden met de leeftijd van het dier, de voortplantingsstatus, de gezondheidsstatus, de geschiedenis inclusief reizen, voeding en omgeving.”

“Dierenartsen moeten proberen eigenaren van gezelschapsdieren voor te lichten over parasieten, zodat ze niet alleen verantwoordelijk kunnen handelen voor de gezondheid van hun eigen huisdier, maar ook voor de gezondheid van andere huisdieren en mensen in hun gemeenschap.”Para Risk Hond Slak

Meer informatie

Materialen ter ondersteuning, zoals een eigenarenflyer en een voorbeeld e-mail aaneen hondeneigenaar over Para Risk, zijn gratis te bestellen via materialenservice.boehringer.nl. Binnenkort zal er ook nog een wachtkamerposterbeschikbaar komen.

Wij hopen u hiermee van dienst te zijn. Heeft u vragen over Para Risk of parasieten(bestrijding), neem dan contact met ons op via uw accountmanager, tel: 020-799 6959 of e-mail vetmedica.nl@boehringer-ingelheim.com.
Gerelateerde artikelen
Bekijk alle artikelen

Dit platform is een initiatief van Boehringer Ingelheim met als doel de kennis van dierenartsen op een innovatieve wijze te vergroten.

Support

Support overzicht producten en diensten.

Contact

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen over Vetclass?